Konferencja „Kompetencje dyrektora w świetle dobrej zmiany”

Serdecznie zapraszamy na organizowaną przez Fundację konferencję dla dyrektorów placówek oświatowych „Kompetencje dyrektora w świetle dobrej zmiany”.

Podczas konferencji będziecie Państwo mogli zapoznać się z najnowszymi zmianami w prawie oświatowym oraz wzmocnić swoje kompetencje w zakresie motywowania nauczycieli, zarządzania zespołem i współpracy z rodzicami. Wszystko to w obliczu zmian organizacyjnych i programowych „dobrej zmiany” w oświacie.

Jesteśmy przekonani, że spotkanie z naszymi ekspertami będzie dla Państwa inspiracją i okazją do wymiany doświadczeń a wspólnie spędzony czas w przyjaznej i merytorycznej atmosferze zachęci do uczestnictwa w nadchodzących przedsięwzięciach szkoleniowych Naszej Fundacji.

Poniżej prezentujemy program konferencji wraz z informacją o prowadzących.

Zgłoszenia poprzez formularz w zakładce rejestracja.

Konferencja

Kompetencje dyrektora w świetle dobrej zmiany”

Data: 11 grudnia 2017

Miejsce: Hotel Szafran ul. Będzińska 82 41-250 Czeladź

Godzina 10.00 – 14.00

Koszt: 250 zł

Zapisy online: http://fundacjanaszezaglebie.com.pl/rejestracja/?ee=2

Tel. 791398061 , 504062665

mail: fundacjanaszezaglebie@gmail.com

Program:

9.30 – 10.00 – rejestracja uczestników – poczęstunek kawowy

10.00 -10.10 – otwarcie konferencji, powitanie uczestników,

przedstawienie prelegentów.

10.10 – 11.10 – Ewa Fiedziukiewicz: Prawo oświatowe w pigułce – niezbędnik

dyrektora.

11.10 – 11.30 – poczęstunek kawowy.

11.30 – 12.30 – Elżbieta Maria Komorowska: Zarządzanie stresem a motywacja

nauczycieli.

12.30 – 13.30 – Elżbieta Maria Komorowska: nauczyciel i rodzic w koalicji –

budowanie dobrej relacji z rodzicami.

13.30 – 14.00 – zakończenie konferencji – lunch

Zgłoszenia do dnia 17.11.2017. lub do wyczerpania miejsc

wpłata do dnia 01.12.2017

Konto: 62 1050 1269 1000 0090 7607 7032 z dopiskiem:

Konferencja dla dyrektorów”

Sylwetki prowadzących:

Ewa Fiedziukiewicz –wieloletni szkoleniowiec, ekspert z zakresu prawa oświatowego, nauczyciel akademicki, pełniła funkcję Zastępcy Dyrektora Wydziału Nadzoru nad Przedszkolami, Szkołami i Placówkamioraz Dyrektora Delegatury Kuratorium Oświaty w Sosnowcu.

Elżbieta Maria Komorowska – Trener, coach – trener rozwoju osobistego, praktyk, konsultant, doradca z ugruntowanym , przygotowaniem merytorycznym, wynikającym między innymi z kilkunastoletniej praktyki zawodowej na stanowiskach dyrektorskich (również w korporacji ogólnopolskiej na stanowisku Dyrektora Departamentu Zarządzania Zasobami Ludzkimi i Doradcy Zarządu ds. rozwoju w jednej z największych korporacji energetycznej ).Autorka kliku książek, (w tym miedzy innymi: “Vademecum skutecznego działania” ;“ “Sukces wyborczy i zawodowy z elementami protokołu dyplomatycznego ”), Kodeksu etycznego funkcjonariuszy publicznych” (opublikowanego w miesięczniku Samorząd Terytorialny i prezentowanego na międzynarodowej konferencji “ Etyka w administracji publicznej” ), ponad 200 publikacji (dot. uwarunkowań sukcesu w konkurencyjnym rynku, zarządzania, efektywnego działania etc.)Kilkunastoletnie doświadczenie z zakresu szkoleń i coachingów i edukacyjne na wyższych uczelniach.Przeszkolonych kilka tysięcy osób ( ministerstwa, struktury biznesowe, parlamentarne, samorządowe ).Wielokrotnie powadziła ogólnopolskie fora, seminaria i konferencje ze środowiskami rządowymi, samorządowymi, biznesowymi i parlamentarnymi ( doświadczenie w reprezentowaniu ogólnopolskich stanowisk w Komisjach Sejmu i Senatu).