Festyn dla dzieci

W dniu 31 sierpnia( sobota), Fundacja zorganizowała Festyn dla dzieci na terenie Przedszkola nr. 4 w Czeladzi. Od godziny 14-19.00 dzieci bawiły sie doskonale, korzystając za darmo ze wszystkich atrakcji. Był dmuchany zamek ze zjeżalnią, such basen, zamek dmuchany, trampolina, malowanie buziek, kolorowanki, konkurs rzutów do puszek i wiele innych atrakcji. Każde dziecko otrzymało poczęstunek w postaci waty cukrowej, popcornu lub soczku. Festyn uświetniły pokazy sprawności i technik interwncyjnych grupy policjantów ze Szkoły Policji w Katowicach. Wspaniały pokaz połączony z profesjonalnym stanowiskiem udzielania pierwszej pomocy, wyposażonym w fantomy ratownicze, stanowił atrakcję dnia. Dzięki uprzejmości Państwowej Straży Pożarnej oraz Ochotniczej Straży Pożarnej w Czeladzi, dzieci miały okazję poznać tajniki zawodu strażaka oraz obejżeć secjalistyczny sprzęt gaśniczy. Specjalnie przygotowane na tę okoliczność oraz profesjonalnie przeprowadzone zabawy dla dzieci stanowiły wyśmienitą atrakcję połączoną z edukacją ppoż. Dzieci i ich opiekunowie mieli również okazję zaprzyjaźnić się ze SZNUPKIEM, który chętnie pozował do zdjęć i zabawiał naszych milusińskich. Każde dziecko, które przyniosło ze sobą lub namalowało na miejscu herb Czeladzi otrzymało darmowy karnet uprawniający do korzystania ze wszystkich atrakcji Festynu. Każdy uczestnik Festynu otrzymał co najmniej jedn upominek. O godz. 18.00, odbyło się losowanie nagród rzeczowych wśród uczestników ogłoszonego konkursu na Hasło dla Fundacji. Spośród ponad 100 uczestników, wylosowano    10-ć nagród, w tym: pięć odtwarzaczy MP4, dwie deskorolki, motorower, rower górski oraz wycieczkę do Wiednia. Nagrody wręczał Pan dr Tomasz Grad założyciej Fundacji i fudator całego Festynu. W sumie na Festynie bawiło się ponad 400 dzieci a łącznie z opiekunami i innymi zainteresowanymi, gościliśmy ponad 800 osób.

Zarząd Fundacji składa serdeczne podziękowanie Pani Iwonie Więcławek-Wardyniec, Prezesowi Stowarzyszenia Stowarzyszenia Pomocy Rodzinie „Jesteśmy z Wami”, za pomoc w ufundowaniu upominków. Wyrazy uznania składamy Panu Komendantowi Szkoły Policji w Katowicach oraz jego pracownikom i słuchaczom za pomoc w organizacji Festynu. Bardzo serdecznie dziekujemy Komendantowi Wojewódzkiej Państwowej Straży Pożarnej w Katowicach , Komendantowi Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej w Będzinie oraz Komendantowi Ochotniczej Straży Pożarnej w Czeladzi wraz z pracownikami za uatrakcyjnienie Festynu.

Ogromne podziękowanie należą się Pani Barbarze Węgrzyn, Dyrektorowi Przedszkola nr 4 w Czeladzi oraz jej pracownikom za udostępnienie terenu i pomoc w organizacji.

Na koniec serdeczne wyrazy uznania i podziękowanie składamy wszystkim wolontariuszom, bez których ten Festyn nie mógłby się udać.

Mamy nadzieję, że dzięki Państwa życzliwości,ofiarności oraz wsparciu, będziemy mogli wprowadzić organizację tego festynu do stałego kalendarza imprez organizowanych przez Fundację.

Zarząd Fundacji

6 komentarzy do “Festyn dla dzieci

• Super pomysł ze zorganizowaniem festynu – oby tak dalej! Zabawa była przednia – przede wszystkim dla naszych dzieciaków. Brakuje tego typu imprez w naszym mieście.

• Dzieci bawiły się świetnie. Dziękujemy za super pomysł.

• No nareszcie!!!! Brawo Panie Grad. Wreszcie jest ktoś co nie myśli tylko o sobie jak ci nasi radni i burmistrze. Byle tak dalej. Bardzo Panu kibicuję!!!!

• Dziękuje w imieniu swoim i moich dzieci. Nie stać mnie na zapewnienie im takiej rozrywki a tu mogły się wybawić, zjeść, napić i jeszcze otrzymały mnóstwo upominków za darmo!!!. Tego w Czeladzi nigdy nie było! SUPER!!!!

• Je nie byłem siostrzenica mi opowiadała, że było super i nie może się doczekać następnego. Niespotykane, że wszystko było za darmo!? gratuluję!!!

• No Panie Grad, poszedł Pan po bandzie. Wielki rozmach. Szacun ! Chyba kupę kasy to Pana kosztowało!? Ma Pan we mnie wielkiego fana. Pozdr. Jaroo!

Możliwość komentowania została wyłączona.